Spletni program za visoko senzitivne mame

Visoko senzitivni otroci

9-tedenski program, ki ti pomaga bolje razumeti in podpreti otroka ter pri tem ne pozabiti nase

Spletni program ti bo pomagal, da ...

lucka

boš bolje razumela visoko senzitivnost in močno voljo pri svojem otroku ter ju sprejemala kot normalni in dragoceni osebnostni lastnosti;

lucka

se boš s svojim otrokom bolje povezala in ga znala podpreti v različnih situacijah;

lucka

boš bolj zaupala vase in se bolje počutila v svoji koži kot visoko senzitivna mama;

lucka

boš dobila prostor, kjer se lahko izraziš in dobiš odgovore na svoja vprašanja o vzgoji svojega otroka;

lucka

boš v sebi čutila pomirjenost in dobila nabor idej, kako najbolje poskrbeti zase;

lucka

boš ob močnih čustvih vedela, kako pomagati sebi in otroku ter kako odreagirati, ko je vsega preveč;

lucka

boš dobila razumevajočo in toplo podporo drugih visoko senzitivnih mam, ki imajo podobne izzive;

lucka

boš prejela ravno prav teoretičnega znanja, veliko praktičnih izkušenj in strokovne odgovore na konkretna vprašanja iz vašega družinskega življenja.

»Všeč mi je bilo, da je bilo malo teorije in veliko praktičnih primerov (v sklopu vprašanj in odgovorov). Res sem dobila še enkrat potrditev, da moram zdej pa res začeti več delati na sebi, da je to en velik faktor pri vzgoji in reševanju izzivov (ker bolj ko se počutimo dobro v svoji koži, lažje je vse – pa naj gre za podpiranje otroka pri močnih čustvih ali pri postavljanju mej zaradi močne volje). Opazila sem, da moramo res postavljati več ‘ljubečih’ mej, ker je dejansko manj prepirov. Zase pa sem naredila okviren načrt, da se spravim v boljšo formo

Vesna

Komu je program namenjen?

Program je namenjen visoko senzitivnim mamam, ki imajo visoko senzitivne otroke. Visoko senzitivne mame namreč potrebujemo še posebej veliko podpore pri vseh izzivih s svojo in otrokovo visoko senzitivnostjo, saj smo v manjšini in se pogosto počutimo drugačne in čudne. Imamo čudovito poslanstvo, a tudi naporno in zahtevno nalogo.
Pri tem je pomembno, da si zagotovimo vso podporo, ki jo lahko dobimo.

Naučiti se moramo najti stik s sabo, bolj zaupati vase in si postaviti nove standarde glede skrbi zase, saj le na tak način lahko zares opolnomočimo svojega visoko senzitivnega otroka, da njegove dragocene lastnosti in talenti v polnosti zažarijo in zacvetijo.

“Cenila sem zaupljivo in sproščeno vzdušje v skupini ter spoštljiv odnos do otrok. Nagovarjale so me začetne meditacije in polno misli, vprašanj ter podeljenih izkušenj na srečanjih – dobila sem ogromno spodbud za osebno rast in tudi uvidov vase. Hvaležna sem za vse slišane izkušnje in primere soudeležencev ter za vse podeljene Erikine osebne izkušnje; zelo dragocen mi je tudi njen pogled na malo “daljši rok”, saj so njeni otroci že malo starejši od najinih. Zame je bila to res zelo prijetna, topla, kvalitetna in notranje bogata skupina. Hvala Eriki in vsem soudeležencem še enkrat.”
Tadeja

Kako veš, ali je tvoj otrok visoko senzitiven?

Če si vsaj v nekaj točkah zgoraj prepoznala svojega otroka (in sebe),
potem verjetno spada med 20% otrok, ki so se rodili z zelo občutljivim živčnim sistemom.

“Po naših srečanjih precej bolje razumem, kaj je občutljivost, kaj stoji za močno voljo in da je za družino – vsaj v tistih trenutkih, ko znamo in zmoremo videti svoje meje in meje otroka – to darilo, ki ves čas kliče k osebnosti rasti, nikakor pa ne breme.”
Špela

Kdo so visoko senzitivni otroci?

Visoko senzitivni otroci zaradi izredno občutljivega živčnega sistema zaznavajo in vsrkavajo več dražljajev in vtisov iz okolja ter jih tudi procesirajo bolj podrobno ter v več odtenkih. Zato imajo opraviti z zahtevnejšo nalogo kot preostala večina otrok. 

Visoko senzitivni otroci so nagnjeni k razdraženosti in izčrpanosti – preprosto zato, ker je zaradi značilnosti njihovega živčnega sistema potrebno dosti manj dražljajev, da se počutijo tako.

Hkrati pa se njihova senzitivnost pogosto skriva za močno voljo in neuklonljivostjo, ki delujeta kot nek ščit in obramba za nežno energijo teh otrok. Zato je včasih težko prepoznati, kaj se skriva za obnašanjem otroka ter ustrezno odreagirati. Ti otroci so pogosto nerazumljeni in označeni kot preveč občutljivi, plašni, razvajeni, lahko pa tudi neubogljivi, nevzgojeni, agresivni, …

A ni treba, da je tako. V sebi namreč nosijo mnoge dragocene darove, ki lahko zasijejo le, če se čutijo dovolj varne, razumljene in podprte na pravi način.

“Skupina mi je bila zelo všeč, ker sem ugotovila, da sem tudi sama zelo občutljiva. Ko sem to sprejela, se je vse spremenilo. Priporočam vsem staršem, ki imajo občutljivega otroka, saj je meni skupina pomagala, da sem ozavestila in sprejela sebe in otroka takšna, kakršna sva. Hvala, Erika!”
Maja

Obseg programa

Bonusa za prijave do sobote, 1. aprila zvečer

Vsebina programa

Spletni program je sestavljen iz 5 modulov s krajšimi seminarji in 5 srečanj za odgovore na vprašanja:

»Hvaležna sem za to, da sem predvsem ozavestila, da moram delat na sebi, se mi zdi, da potem gre vse lažje. Pa to, da res sprejmem otroka takšnega, kot je in stojim za njim ne glede na vse. Čeprav tukaj imam še kar težave, se mi zdi, da res štrli “ven” in da dejansko ljudje ne razumejo, da z njim ne gre, da mu rečeš in bo nekaj naredil. Potrebno je res več časa in potrpljenja.«

Anja

Potek programa

»Moje najpomembnejše spoznanje je bilo, da sem tudi sama visoko občutljiva oseba. Sedaj veliko lažje razumem, da so nekatere stvari za otroka zelo pomembne, ker jih drugače doživlja. V kritičnih trenutkih pomislim na stvari, za katere bi se borila sama in so drugim povsem brez veze.«

Katja

Tvoja investicija

Cena spletnega programa je 167 €.

Plačaš lahko na dva načina:
* enkratno plačilo 167 €
* plačilo na obroke 2×97€ (1. obrok ob prijavi, 2. obrok do 5. maja)

Rok za prijave: torek, 4. aprila 2023.

Bonusa za prijave do sobote, 1. aprila zvečer

Na spletni program se prijaviš z obrazcem, ki se odpre ob kliku na spodnji gumb.
Po prijavi boš na e-mail naslov prejela potrditveno sporočilo z nadaljnjimi navodili in podatki za plačilo.

»Meni je zelo dalo misliti to, koliko smo starši odgovorni za odnos med sorojenci (oziroma v našem primeru s sestrično). Res prav razmišljam ves dan, kako res otroku nehote še otežimo že tako zahtevno situacijo. In kako hitro se jo da izboljšati, če le pravilno pristopimo. Zelo sem hvaležna zate, Erika, in za vse v tej skupnosti. Skupaj zmoremo!«

Brina

Najpogostejša vprašanja in odgovori

Program vsebuje 5 spletnih seminarjev na različne teme ter tedenska srečanja z odgovori na vprašanja. Spletni seminarji bodo naloženi v spletni učilnici in se bodo tedensko odpirali. Vsakemu tematskemu seminarju bo sledilo srečanje, kjer bom odgovarjala na vaša vprašanja. Prejela boš tudi delovni zvezek s kratkimi povzetki in vprašanji za poglobljeno delo. V FB skupini ti bo na voljo moja podpora in svetovanje ter druženje in izmenjava izkušenj z ostalimi mamami.

Program se začne 11. aprila in traja do 1. junija.

Ena od prednosti spletnega programa je, da lahko sodelovanje v njem precej prilagodiš svojim potrebam in zmožnostim. Potrebovala boste približno eno uro na teden za ogled spletnih seminarjev ali srečanja za vprašanja ter največ pol ure za kakšen zapis oziroma odgovore na vaje za poglabljanje. Po svojih željah in zmožnostih pa še nekaj časa za povezovanje in sodelovanje v FB skupini.

Program je namenjen predvsem visoko senzitivnim mamam z visoko senzitivnim otrokom, saj potrebujemo še posebej veliko podpore pri vseh izzivih s svojo in otrokovo visoko senzitivnostjo. Kljub temu pa boš v programu dobila veliko zase in za svojega otroka, tudi če nisi sama visoko senzitivna ali nisi čisto prepričana o tem, saj je biti mama visoko senzitivnemu otroku že samo po sebi bolj zahtevna naloga, mnogi moji nasveti pa so univerzalni, torej uporabni tudi za mame, ki niso visoko senzitivne.

Verjamem, da nikoli ni prepozno, da z otrokom zgradimo (še) boljši odnos, zato menim, da bo spletni program koristen tudi, če je tvoj otrok že odrasel. V marsičem ga boš bolje razumela, poleg tega boš prejela veliko dragocenih informacij tudi zase, če si visoko senzitivna. Je pa program vseeno bolj namenjen vzgoji mlajših otrok (od rojstva do najstniških let).

Če meniš, da si težko vzameš toliko časa na teden, kot je predvideno v spletnem programu, se mi zdi, da je udeležba zate še toliko bolj pomembna, saj boste dobila ideje in orodja, kako si vzeti čas zase in kako si urediti življenje tudi za stvari, ki so pomembne zate in tvojo družino.

Menim, da je že redna cena programa zelo ugodna, glede na to, kaj vse prejmeš v programu, saj lahko vsebina pomembno vpliva na kvaliteto vašega družinskega življenja, tvojega odnosa z visoko senzitivnim otrokom ter tvojega počutja v lastni (visoko senzitivni) koži, kar je težko ovrednostiti z denarjem. Poleg tega prejmeš še nekaj dodatnih bonusov.

»Program je bil zame ena taka prava mešanica pravega momentuma in prave osebe (ker mi daješ občutek varnosti). Po pravici povedano nisem pričakovala, da bo lahko takšna varianta na distanco v meni kaj konkretnega premaknila, pa si mi dokazala drugače. Hvala!«

Kaja

Kdo sem in zakaj bi zaupala ravno meni?

Sem Erika, visoko senzitivna ženska, žena in mama trem hčerkam. Kot neumorna raziskovalka življenja, vzgoje in odnosov se rada učim novih stvari, obožujem knjige, globoka razmišljanja in še globlje pogovore. Rada imam tišino, sprehode v naravi, jogo in vse, kar me bolj povezuje s sabo.

Pomagam visoko senzitivnim mamam, da bolje spoznajo sebe in se naučijo bolj polno živeti s svojo visoko senzitivnostjo. Ko bolje poskrbijo zase in so bolj v stiku s sabo, lahko bolje začutijo tudi svojega otroka, ga razumejo in podprejo v njegovi edinstvenosti.

Tudi vse tri moje hčerke so visoko senzitivne, a vsaka na svoj način, kar mi predstavlja veliko motivacijo za učenje o sebi in njih. V spletnem programu bom s tabo delila svoje izkušnje in znanje, ki so meni pomagali v zadnjih 15 letih vzgoje mojih treh hčerk. 

Kljub temu, da sem za visoko senzitivnost izvedela »šele« pred sedmimi leti, sem v marsičem hčerke čisto intuitivno zelo dobro podpirala in vzgajala že od rojstva. Veliko sem se izobraževala, opazovala, kaj deluje v praksi in se z njimi veliko pogovarjala.

Zdaj, ko so hčerke že malo večje, vidim, da se vse bolj kažejo sadovi moje vzgoje in tudi lastne osebnostne rasti, s katero sem se v preteklih letih tudi veliko ukvarjala. Bolj ko odraščajo, bolj prihaja do izraza njihovo zaupanje vase in samostojnost, predvsem pa mi je všeč njihova odločenost, da sledijo svoji poti. To pa ne pomeni, da nimamo več izzivov.

Seveda mi v vseh teh letih pogosto ni bilo lahko in želela bi si, da bi vse te stvari, ki jih vem zdaj, vedela že mnogo prej, ker bi me veliko manj skrbelo, kaj vse delam narobe. Še vedno delam napake, a moje tri “učiteljice” poskrbijo, da se pri tem vsakič tudi kaj novega naučim. 

Z veseljem bom svoje izkušnje in znanje posredovala tudi tebi, saj je moje srčno poslanstvo, da skupaj s tabo pomagam zgraditi bolj naklonjen svet visoko senzitivnim otrokom in mamam, da lahko bolj pogumno pokažemo dragocenost in moč svoje visoke senzitivnosti.

Erika Plevel 2023 © Vse pravice pridržane | Pogoji poslovanja | Varstvo zasebnosti