Živjo, sem Erika Plevel!

Sem visoko občutljiva ženska, žena in mama trem hčerkam.

Kot neumorna raziskovalka življenja, vzgoje, odnosov se rada učim novih stvari, obožujem knjige, globoka razmišljanja in še globlje pogovore. Rada imam tišino, sprehode v naravi, jogo in meditacijo.

Vse tri moje hčerke so visoko občutljive, a vsaka na svoj način, kar mi predstavlja veliko motivacijo za učenje o sebi in njih. Družina in odnosi v njej so mi bili vedno na prvem mestu, zato se v predanosti temu veliko izobražujem in raziskujem, kaj se obnese in kaj ne.

Moja pot spoznavanja z visoko občutljivostjo se je začela leta 2016, ko sem v nekaj dneh dopolnila 40 let, po 15 letih dala odpoved v službi ter obiskala seminar o visoko občutljivih otrocih. Na tem seminarju nisem dobila le potrditve, da je moja najstarejša hčerka res visoko občutljiva, jasno mi je postalo, da velika večina značilnosti velja tudi zame.

Ko sem o tem še več prebrala in preko vseh treh hčerk čedalje bolj prihajala v stik tudi s svojo visoko občutljivostjo, sem se zagledala v povsem novi luči in mnoge lastnosti, ki so bile do tedaj v mojih očeh slabosti in pomanjkljivosti, so dobile nov okvir, bolje sem se razumela in se bolje počutila v svoji koži. 

Nisem več čutila, da moram biti drugačna, da moram biti bolj podobna drugim, saj sem ugotovila, da obstajajo tudi drugi podobni ‘čudaki’ in da z nami ni nič narobe. Zdelo se mi je, da sem našla svoje pleme, da me končno nekdo pozna in razume.

Odkritje visoke občutljivosti mi je prineslo veliko novih spoznanj o sebi in o hčerkah, vendar sem ob raziskovanju teme ugotovila, da je o tem v slovenščini zelo malo znanega in napisanega.

Iz teh spoznanj sem začela graditi skupnost za visoko občutljive odrasle in starše visoko občutljivih otrok Regratova lučka v obliki spletne strani, Facebook strani in Facebook skupine, vodim različne seminarje, spletne programe ter skupine za visoko občutljive odrasle in starše visoko občutljivih otrok.

Ob tem nenehno skrbim za svojo osebnostno rast in se izobražujem na različnih področjih, predvsem na področju vzgoje, odnosov, čustvene inteligence, regulacije živčnega sistema, visoke občutljivosti in vodenja skupin.

Z veseljem svoje izkušnje in znanje posredujem tudi vam, saj je moje srčno poslanstvo, da skupaj gradimo bolj naklonjen svet visoko občutljivim otrokom in odraslim ter bolj pogumno pokažemo dragocenost in moč svoje visoke občutljivosti.

S iskreno predanostjo vas spremljam na poti od preplavljenosti z dražljaji in čustvi do notranje moči in svobode!

Topel objem,
Erika

Prijazne besede o meni in mojem delu
Moja izobraževanja
Reference

Foto: Tina Brinar