Poletna delavnica v živo

Čas zame

za čustvene in preutrujene mame, ki veliko lažje poskrbijo za druge kot zase

v petek, 19. julija 2024, ob 18h

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena tebi, če si preutrujena mama, ki je nenehno brez energije in preplavljena s čustvi, saj verjetno veliko bolj skrbiš za druge kot zase. Morda se pogosto primerjaš z drugimi, ki zmorejo več, zato se ti zdi, da je s tabo nekaj narobe. Rada bi imela več energije, bolj obvladljiva čustva in več miru v sebi. Vabim te, da nekaj ur posvečenega časa nameniš samo sebi in povezovanju z drugimi podobno čutečimi mamami.

“Najbolj mi ostaja, da je v redu, če čutim in da me ne sme biti strah teh močnih čustev, ker so le čustva.
Hvala ti za te besede.”

Jasna

“Erika, super je bilo! Veš, doma imam težave sedet v tišini, ker non stop iščem mašila. Ne zmorem biti s svojimi mislimi. Na delavnici pa mi je bilo noroooo všeč, da nihče ni priganjal. Blagodejno …”

Ingrid

Kako veš, ali je ta delavnica zate?

»Spoznala sem, da vsaka od nas utrujenost drugače doživlja, a da nam je nekako vsem skupno, da to občutimo kot “narobe” ali “preveč”, imamo ob tem občutke krivde ipd. In danes sem še malo razmišljala in doživela en majhen aha moment, kako nesmiselno je to. Da pač utrujenost je ali ni. In ne rabi drame, ki si jo delam najbolj sama, pač pa preprosto, da to sprejmem, dovolim in živim. 
Če kaj, mi odzvanja, da preprosto lahko tudi sem utrujena in s tem ni nič narobe. Ko to sprejem, bom lahko zase naredila tisto, kar rabim, da potem ne bom utrujena. Tako preprosto je v resnici to.
Hvala za vaš prispevek in da ste delile svoje izkušnje in misli.«

Nika

»Hotela sem ti pisati z zahvalo za petkovo srečanje, res mi je bilo lepo, minilo je, kot bi trenil, in res sem se čutila sprejeto, razumljeno, kar mi največ pomeni.
Domov sem prišla tako “lahkotna”, da bi si rada ta občutek res vtisnila v (telesni in umski) spomin.
«

Ana

Kako ti bo delavnica pomagala?

lucka

Povezala se boš z drugimi senzitivnimi in čustvenimi mamami, kar ti bo zelo pomagalo pri sprejemanju in razumevanju sebe.

lucka

Bolj boš prišla v stik s svojim telesom in čustvi v njem.

lucka

Bolj ti bo jasno, zakaj tako intenzivno čutiš in zakaj se ti zdijo tvoja čustva neobvladljiva.

lucka

Slišala boš izkušnje drugih senzitivnih mam in ugotovila, da nisi sama in da nisi čudna zaradi svojih izzivov.

lucka

Prepoznala boš namen in dragocenost svojih čustev.

lucka

Bolje boš razumela, kako deluje tvoje senzitivno telo in zakaj si tako pogosto utrujena.

»Všeč mi je bilo, da sem lahko končno spregovorila o stvareh, ki so mi pomembne, pa se je pri vsakdanjih srečanjih z znanci in prijatelji o njih težko pogovarjati. Razumevanje, občutek, da sem bila slišana, da nisem edina, olajšanje, da je vse v redu, spodbuda, da globje raziščem določene stvari. Ideje, kako si kot VSO olajšati vsakdanje življenje v tem norem svetu. Tudi to, da je bila manjša skupina in primerno vzdušje, da sem lahko sproščeno spregovorila o temah, o katerih sicer težko govorim.«

Neva

Kako bo delavnica potekala?

Delavnica bo potekala v živo v petek, 19. julija 2024, ob 18h v Komendi (pri meni doma na našem vrtu).

Na delavnici se boš srečala in povezala z drugimi mamami, ki imajo zelo podobne izzive ter se počutila manj sama in čudna s svojimi bremeni. Ustvarile bomo sočuten in varen prostor, kjer boš lahko podelila svoja čustva ter našla novo spodbudo in upanje za korake naprej. Pomagala ti bom, da se boš bolj povezala s svojim telesom, njegovimi občutki in potrebami ter si končno vzela nekaj posvečenega časa samo zase.

Tak varen prostor je pomemben pogoj, da se zmoreš soočiti s čustvi, ki jih pogosto sama ne moreš pokazati in izraziti. Doživela boš olajšanje, ko na pristen način začutiš svoja čustva in spoznala, da je ob podpori to neizmerno lažje.

Pred delavnico boš ob prijavi prejela tudi dostop do spletnega seminarja, ki je vnaprej posnet in si ga boš lahko ogledala pred našim srečanjem v živo (v miru in svojem tempu).

Na spletnem seminarju ti bom predstavila, kaj je značilno za telo,  ki je zelo senzitivno, zakaj tako intenzivno čustvuješ in kako to vpliva na tvoje vsakodnevno življenje in nenehno utrujenost. Povedala ti bom 3 korake, ki meni in mamam, s katerimi delam, vsakodnevno pomagajo biti bolj v stiku s sabo in s svojimi čustvi. Seminar ti bo na voljo v spletni učilnici takoj po nakazilu za delavnico, da si ga boš lahko pogledala, ko ti bo ustrezalo. Dostop ti ostane tudi po srečanju v živo. S tem boš dobila tudi nekaj teoretične osnove za vse, kar se bo dogajalo na delavnici.

“Celo pot sem se obremenjevala, ali bom spet jokala, ko bom govorila, ker mi je potem nerodno, ampak mi je dejansko odleglo in na koncu sem res šla lažja. Hvaležna sem, da sem dobila občutek, da ni narobe, da sem še vedno doma in da biti doma ni lahko. Prav tako sem ozavestila, da konkretno znižam svoja pričakovanja do sebe, ker niso realna. Neskončno me utrujajo in vedno imam občutek, da ne delam dovolj, da še ni dovolj popolno. Ta popolnost me ovira tudi pri partnerju in otrocih. Zavedam se, da preveč pričakujem od njih in upam, da bom lahko malo popustila.”

Ingrid

Prijava in cena delavnice

Delavnica bo potekala v živo v petek, 19. julija 2024, od 18h v Komendi (pri meni doma na našem vrtu).
V primeru dežja imamo na voljo tudi mizo pod streho, kamor se lahko umaknemo.
Dostop do spletnega seminarja v spletni učilnici ti dodelim takoj po nakazilu na TRR.

Število udeleženk na delavnici je omejeno na 6.

Cena delavnice in seminarja je 54 €.

Na delavnico se prijaviš z obrazcem, ki se odpre ob kliku na spodnji gumb.

Po prijavi boš na e-mail naslov prejela potrditveno sporočilo z nadaljnjimi navodili in podatki za plačilo.
Tvoje mesto na delavnici je potrjeno po nakazilu na TRR.
V primeru, da se zaradi kakršnegakoli razloga ne boš mogla udeležiti delavnice v živo, ti vrnem nakazilo v višini 34 €
(dostop do seminarja ti ostane). 

“Skupina me je zelo obogatila. Najdragocenejši je bil občutek olajšanja, da dejansko obstajajo ljudje, ki me lahko razumejo, ker imajo sami podobne izkušnje. Ob soudeležencih, ki ste se spopadali s podobnimi situacijami v življenju in mi znali tenkočutno prisluhniti, ko sem govorila o svojih izzivih, sem se počutila sprejeto in opogumljeno.
Hvala vam!
Hvala, Erika, da si ustvarila prostor, kjer smo se srečali, se povezali in si pomagali – drug drugemu in sami sebi.”

Ajda

4

Kdo sem in zakaj bi zaupala ravno meni?

Sem Erika, mentorica za visoko senzitivne mame in otroke. Tudi sama sem visoko senzitivna ženska, žena precej prizemljenemu možu in mama trem najstniškim hčerkam, pri katerih se v različnih odtenkih prepletata visoka senzitivnost in močna volja. Družina in odnosi mi veliko pomenijo, a pri tem želim tudi spoznavati sebe, uživati v svoji življenju in živeti svoje poslanstvo. Rada imam tišino, sprehode v naravi, globoke pogovore, jogo in meditacijo, kar me vse zelo podpira pri uravnovešenem življenju z visoko senzitivnostjo.

Pri svojem delu pomagam visoko senzitivnim mamam do globlje umirjenosti, več energije in notranje stabilnosti. Podpiram jih, da bolje spoznajo sebe in se naučijo bolj polno živeti s svojo visoko senzitivnostjo. Ko bolje poskrbijo zase in so bolj v stiku s sabo, lahko bolje začutijo tudi svojega otroka in ga podprejo v njegovi edinstvenosti.

Ko sem izvedela za visoko senzitivnost, se mi je odprl nov svet, saj sem sebe in svoje hčerke začela doživljati v povsem novi perspektivi, predvsem pa sem našla orodja, kako bolje podpreti sebe in rahločutno vzgajati hčerke. V marsičem sem sicer hčerke čisto intuitivno zelo dobro podpirala in vzgajala že od rojstva. Veliko sem se izobraževala, opazovala, kaj deluje v praksi in se z njimi veliko pogovarjala. 

Zelo rada se učim in berem. O vzgoji sem brala, še preden sem imela svoje otroke, kasneje pa še dodatno zajemala znanje iz mnogih virov. Največ sem se naučila iz knjig Jesperja Juula in pri sodelovanju s Familylabom, kjer sem se udeležila tudi različnih izobraževanj. V zadnjih letih sem se veliko ukvarjala s svojimi čustvi ter diplomirala kot vodja skupinskega čustvenega procesa po metodi F.E.E.L. Med izobraževanjem sem se soočila z mnogimi svojimi potlačenimi čustvi, naučila pa sem se tudi podpreti druge v čustvenem procesu znotraj skupine. Tako so ena mojih najljubših tem ravno močna čustva, pri katerih s posebnim veseljem pomagam tudi tebi in tvojemu otroku.

Seveda mi v vseh teh letih pri vzgoji hčerk pogosto ni bilo lahko in želela bi si, da bi vse te stvari, ki jih vem zdaj, vedela že mnogo prej, ker bi me veliko manj skrbelo, kaj vse delam narobe. Še vedno delam napake, a moje tri “učiteljice” poskrbijo, da se pri tem vsakič tudi kaj novega naučim. 

Z veseljem bom svoje izkušnje in znanje posredovala tudi tebi, saj je moje srčno poslanstvo, da skupaj s tabo pomagam zgraditi bolj naklonjen svet visoko senzitivnim otrokom in mamam, da lahko bolj pogumno pokažemo dragocenost in moč svoje visoke senzitivnosti.

Erika Plevel 2024 © Vse pravice pridržane | Pogoji poslovanja | Varstvo zasebnosti