Svetovalni kotiček Regratova lučka

Individualno svetovanje za visoko senzitivne mame

Komu je svetovalni kotiček namenjen?

Svetovalni kotiček Regratova lučka je topel in varen kotiček, kjer se dobiva na svetovalnem pogovoru preko Zooma ali PO NOVEM tudi v živo.
Namenjen je visoko senzitivnim mamam, ki imajo (zelo pogosto) visoko senzitivne otroke.
S svojimi izkušnjami in znanjem te podprem pri različnih izzivih, povezanih z visoko senzitivnostjo.

“Eriko poznam že dobro leto in sem ji zelo hvaležna za vsebine, ki jih deli z nami in za skupnost, ki jo ustvarja. 
Še vedno se spomnem najinega prvega individualnega pogovora na zoomu, ko kar nisem mogla verjeti, da me nekdo res razume. Ko sem prvič doživela, da je nekdo tako razumevajoče in podporno reagiral na mojo zgodbo in predvsem na moje doživljanje vsega, kar je takrat prihajalo na dan. Počutila sem se, kot da sem končno dobila odziv, ki sem ga tako dolgo iskala pri drugih in sem že mislila, da ga ne bom dobila.
Srečanja z Eriko so zame zelo dragocena, ker me zna spravit v telo, mi prisluhnit in me opomnit na tisto, kar sem se že naučila, pa sem mogoče v sami situaciji pozabila. Zdaj že vem, da ni potrebno niti, da imam kakšno specifično vprašanje zanjo, ker vedno nanese pogovor na tisto, kar je trenutno v meni živo. Po pogovoru z Eriko se vedno počutim sproščeno in kot da sem za pikico modrejša.”

Jasna

Svetovalni kotiček je namenjen tebi, če si sama visoko senzitivna in:

Svetovalni kotiček je namenjen tebi tudi, če imaš visoko senzitivnega otroka, ki:

Če si sebe in svojega otroka prepoznala v zgornjih vrsticah, potem si na pravem mestu. 
Svetovalni kotiček Regratova lučka je namenjen prav tebi, da te podpre pri različnih izzivih, ki so pogosto precej specifični za visoko senzitivne mame in otroke.

“Res bi se rada zahvalila, ker sem prvič v življenju doživela kako je ko je nekdo tam zate in je varno in tudi nekako razume kako se počutim. Zelo mi je bilo dragoceno, da sem dobila izkušnjo s tabo, kako iti v telo, kako spustit čustva na plano in da samo so. Pri nobenem terapevtu nisem začutila še te varnosti, vedno sem se držala nazaj na nek način. Vedno sem imela občutek, da moram bit močna. Pri tebi pa sem to masko počasi začela spuščat, ker sem se počutila varno. Res mi je dragocena tvoja nežnost in mehkoba, ko me nežno popelješ v telo. Sploh izkušnja zooma po prepiru s sestro mi je odprla nov svet.

S.

Kako poteka svetovanje?

Na svetovalnem pogovoru se lahko dobiva preko Zooma ali PO NOVEM TUDI v živo (točno lokacijo ti sporočim ob prijavi).

45 dneh se dogovoriva za 3 pogovore preko Zooma ali v živo, v tem času pa sem ti tudi na voljo za vprašanja in podporo preko e-maila ali zasebnega sporočila na Messengerju.

S toplino in veliko razumevanja te poslušam, te popeljem globlje v tvoja čustva in ti pomagam narediti konkretne korake naprej. Moje stranke pogosto povejo, kako zelo pomirjene, sprejete in razumljene se počutijo na pogovorih z mano. To pa je po mojem mnenju bistveni pogoj, če želimo nekaj spremeniti pri sebi. Verjetno za visoko senzitivne osebe še posebej.

Hkrati pa vem, da včasih visoko senzitivne mame potrebujemo več časa in možnosti, da preverimo in se odločimo, ali nam nekaj zares ustreza, zato se v vsakem primeru (Zoom ali v živo) najprej dobiva na brezplačnem spoznavnem pogovoru preko Zooma, kjer preveriva, če nama skupno delo ustreza.

Eno šolsko uro z Eriko,
skupaj gledati,
ne gledati, videti,
nikakor zviška,
čutiti milino sprejemanja.
Ta trenutek lahko ostanem, kakršna sem, samo sem in zorim.
Najdem v sebi, kar potrebujem,
dotik ob vodenju, da ne omagam.
Brez kančka nadvlade stopaš ob meni in ravno
dovolj pogumno pol koraka naprej, da ne zastanem in odrevenim.

B.

“Lepo se je pogovarjati z nekom, ki je tako pozitiven, zgovoren in prijazen. Pomirilo pa me je predvsem to, da nas je iz prve roke razumela. Že ko sem poslušala o tem, da nas je takih odraslih in otrok pravzaprav veliko, vendar si nas večina o tem ne upa spregovoriti, je v moji glavi odpadla tista misel, ki se je nehote in na skrivaj prilepila v mojo zavest – namreč, da je z mojim otrokom mogoče nekaj narobe. In že od tu naprej je vse postalo nekako lažje.
Erika mi je čisto praktično predlagala nekaj načinov, s katerimi pomagati hčerki pri nočnem zbujanju, strahu pred šolo v naravi, opogumljanju za nove navade… Meni je ta pogovor močno zmanjšal težo, ki jo je povzročala skrb kaj bo z našim občutljivčkom v tem svetu. In seveda mi je v glavi ostal tudi namig, da mora biti poleg hčerkine potolažena in opogumljena tudi mamina duša. Tako da jadramo v tej smeri naprej.

Hvala, Erika!”

Maja

Kaj se lahko na svetovalnem pogovoru zgodi v tebi?

Lahko resnično začutiš, kako zelo utrujena si in kako se razdajaš za vse okoli sebe, nase pa pozabljaš.
Vem, ni dobra novica, ampak šele od tu lahko začneš nekaj delati drugače. Zavedanje in predvsem čutenje je prvi korak.

Lahko začutiš, kaj pomeni, da te nekdo zares posluša in vidi v vsem, kar si ter te ob tem ne zasuje z nasveti, kaj moraš narediti drugače.
Tega marsikatera izmed nas ni še nikoli doživela, čeprav imamo okoli sebe ljudi, ki nas imajo radi. Občutek je neopisljiv in globoko transformativen.

Lahko se prvič iz srca in iskreno razjočeš, ne da bi ob tem razmišljala, kako bodo drugi to prenesli in kaj si bodo mislili.
Če si celo življenje navajena, da paziš na druge in nočeš nikogar obremenjevati s svojimi čustvi, zna biti to neverjetno olajšanje, kot da odložiš eno tono teže s svojega hrbta.

Lahko jasno začutiš svojo jezo in kje so tvoje meje.
Šele ko to zares začutiš v telesu, iz tega lahko tudi deluješ in zmoreš postaviti meje. Jeza je lahko zelo koristna in daje moč za spremembe.

Lahko zares globoko prepoznaš, koliko daješ drugim ljudem, kako dragocena si zanje in kako malo ostane zate.
In se končno odločiš, da želiš tu nekaj spremeniti.

Lahko v sebi začutiš lastno vrednost, kot je nisi še do sedaj in ti da moč, da se premakneš na področju, kjer se do sedaj nisi zmogla.
Ko prideš zares v stik s svojimi čustvi, se sprosti moč, ki je prej nisi poznala.

Lahko si dovoliš ponovno priti v stik s svojimi željami in potrebami, ki si jih ponavadi ne upaš priznati, kaj šele uveljaviti.
Noro dober občutek, ki ti da poguma za korake naprej.

Lahko srečaš sebe kot malo punčko, ki je tako zelo hrepenela po ljubezni in podpori, a je ni nikoli zares dobila, čeprav je bilo na videz dobro poskrbljeno zanjo.
Žalovanje za tem, kar nisi dobila, pa si potrebovala, je pomemben del tvoje poti proti življenju, ki si ga želiš.

Lahko ugotoviš, kako močno je v preteklosti na tvoje življenje vplivala tvoja visoka senzitivnost in kakšen dar in hkrati prekletstvo je živeti s tem.
A ko srečaš druge podobno čuteče, se to breme občutno zmanjša in vse bolj čutiš tudi dragocenost tega, kar si. Dobiš zaupanje, da je prostor na tem svetu zate in da lahko tudi ti v polnosti zaživiš.

Lahko bolj jasno začutiš, kaj ti je pomembno in kje želiš narediti korake naprej.
Če si ves čas preplavljena s čustvi in vsakodnevnimi opravili, se ti lahko zdi, kot da ves čas lebdiš v neki megli.

Lahko objameš svoja močna čustva in v njih vidiš celo svojo moč.
Ker če si ne dovoliš čutiti neprijetnih čustev, tudi za prijetne ni prostora.

Vse to se je na mojih svetovalnih pogovorih že zgodilo, a hkrati je težko predvideti, kaj se bo zgodilo, ko se srečava midve.
Ko se namreč najini senzitivni srci povežeta, nastane neka edinstvena energija, ki transformira in ustvari kak mali čudež.

Tak čudež, ki ga ponavadi ne predvidiš, a te še bolj zanesljivo pelje tja, kamor želiš.

Morda boš rekla, da vsega tega ne potrebuješ in da imaš čustev že tako ali tako preveč, da te le ovirajo in da nočeš čutiti še več.

Kaj pa če mimo tega ne gre, če ni nobene bližnjice do srečnejšega in bolj zadovoljnega življenja, ki si ga želiš?
Kaj pa če se moraš srečati z vsem tem, da se lahko odrineš do tja, kamor želiš priti?
Kaj pa če te ravno to ovira na tvoji poti?

Ker če še nisi tam, kjer želiš biti, potem ti nekaj stoji na poti. In morda ni problem v tem, da premalo delaš in se premalo trudiš.

Dovoli si odpreti srce in olajšati dušo. Ko odložiš težka čustva, se sprosti energija, da lahko premikaš gore.
Če tega še nisi doživela, pridi in poskusi. Cena je zelo nizka za to, kar prejmeš.

“Prebila sem se že skozi mnogo knjig in člankov o vzgoji otrok ter preizkusila številne metode, ki naj bi otrokom pomagale pri regulaciji čustev. Nisem vedela, kaj naj bi mi nudil še pogovor z Eriko. Mogoče samo potrditev, da sem res že vse sprobala? Bila sem zelo pozitivno presenečena, ker sem se z Eriko res hitro počutila zelo domače in sprejeto. Čakala me je obilica AHA-momentov, saj me je nežno spodbujala in vodila k uporabi najmogočnejšega orodja – vračanja k samemu sebi. Tam pa se potem začne prava čarovnija.

Eva

“Meni je bil najin pogovor kot obliž na rano. Tvoja umirjenost, sočutje, razumevanje, izkušnje … Tvoja odkritost … Dobila sem še zadnjo potrditev, da sem naredila vse (kar je bilo v moji moči), da bi ohranila zvezo …. In da je čas, da grem naprej, se bolj cenim. Odpraviti moram kompleks manjvrednosti …
Tako da je čas za novo poglavje.”

S.

Prijava in cena svetovanja

Redna cena svetovanja je 170,00 .

Samo v aprilu ti podarjam rojstnodnevni popust 20,00 € in je tako cena samo 150,00 €.


Svetovanje obsega:
– 3 pogovore (po 45 minut) preko Zooma ali v živo
– podporo preko preko e-maila ali zasebnega sporočila na Messengerju v času trajanja svetovanja (45 dni)

Plačilo se poravna pred začetkom svetovanja. Možno je plačilo na 2 obroka (2x 97 €).
Svetovanje poteka v dopoldanskem času, razen če se izjemoma ne dogovoriva drugače. Svetovanje v živo poteka ob torkih.

S klikom na spodnji gumb se prijaviš na 30-minutni brezplačni spoznavni pogovor preko Zooma, 
kjer se bolje spoznava in ugotoviva, ali želiva delati skupaj.

“Res sem hvaležna. Si prebudila in “zalila” tisti moj delček duše… ki mu ni bilo jasno, kaj se dogaja zdaj tole… beri starševtsvo, materinstvo… nekako si mi vse bolj osmilila in razumem. ❤️🙏
Hvalaaa iz srca.
En velik objem k tebi.🍀”

Nina

“Znašla sem se v zelo težkih trenutkih, ko res nisem vedela več kako naprej. Erika mi je ponudila, da se slišiva.
Končno me je nekdo poslušal, poskušal razumeti in mi povedal iskreno, kaj si misli o moji situaciji ter mi poskušal pomagati s svojimi razumljivimi nasveti. Eriki sem zelo hvaležna za ta pogovor, saj mi je dal veliko motivacije za naprej. Sedaj se trudim in delam veliko na sebi ter tako posledično prenašam pozitivno energijo tudi na moji dve sončici.
Res sem hvaležna za vso podporo in sedaj verjamem, da to zmorem.”

Jasmina

4

Kdo sem in zakaj bi zaupala ravno meni?

Sem Erika, visoko senzitivna ženska, žena precej prizemljenemu možu in mama trem hčerkam, pri katerih se v različnih odtenkih prepletata visoka senzitivnost in močna volja. Družina in odnosi mi veliko pomenijo, a pri tem želim tudi spoznavati sebe, uživati v svoji življenju in živeti svoje poslanstvo. Rada imam tišino, sprehode v naravi, globoke pogovore, jogo in meditacijo, kar me vse zelo podpira pri uravnovešenem življenju z visoko senzitivnostjo.

Pomagam visoko senzitivnim mamam do globlje umirjenosti, več energije in notranje stabilnosti. Podpiram jih, da bolje spoznajo sebe in se naučijo bolj polno živeti s svojo visoko senzitivnostjo. Ko bolje poskrbijo zase in so bolj v stiku s sabo, lahko bolje začutijo tudi svojega otroka in ga podprejo v njegovi edinstvenosti.

Ko sem izvedela za visoko senzitivnost, se mi je odprl nov svet, saj sem sebe in svoje hčerke začela doživljati v povsem novi perspektivi, predvsem pa sem našla orodja, kako bolje podpreti sebe in rahločutno vzgajati hčerke. V marsičem sem sicer hčerke čisto intuitivno zelo dobro podpirala in vzgajala že od rojstva. Veliko sem se izobraževala, opazovala, kaj deluje v praksi in se z njimi veliko pogovarjala. 

Zelo rada se učim in berem. O vzgoji sem brala, še preden sem imela svoje otroke, kasneje pa še dodatno zajemala znanje iz mnogih virov. Največ sem se naučila iz knjig Jesperja Juula in pri sodelovanju s Familylabom, kjer sem se udeležila tudi različnih izobraževanj. V zadnjih letih sem se veliko ukvarjala s svojimi čustvi ter diplomirala kot vodja skupinskega čustvenega procesa po metodi F.E.E.L. Med izobraževanjem sem se soočila z mnogimi svojimi potlačenimi čustvi, naučila pa sem se tudi podpreti druge v čustvenem procesu znotraj skupine. Tako so ena mojih najljubših tem ravno močna čustva, pri katerih s posebnim veseljem pomagam tudi tebi in tvojemu otroku.

Seveda mi v vseh teh letih pri vzgoji hčerk pogosto ni bilo lahko in želela bi si, da bi vse te stvari, ki jih vem zdaj, vedela že mnogo prej, ker bi me veliko manj skrbelo, kaj vse delam narobe. Še vedno delam napake, a moje tri “učiteljice” poskrbijo, da se pri tem vsakič tudi kaj novega naučim. 

Z veseljem bom svoje izkušnje in znanje posredovala tudi tebi, saj je moje srčno poslanstvo, da skupaj s tabo pomagam zgraditi bolj naklonjen svet visoko senzitivnim otrokom in mamam, da lahko bolj pogumno pokažemo dragocenost in moč svoje visoke senzitivnosti.

Erika Plevel 2023 © Vse pravice pridržane | Pogoji poslovanja | Varstvo zasebnosti