Spletni seminar MOČNA ČUSTVA PRI VISOKO OBČUTLJIVIH OTROCIH (IN NJIHOVIH STARŠIH)

ponedeljek, 21. decembra 2020, ob 20h
preko Zooma

Visoko občutljivi otroci globlje in intenzivneje doživljajo tako prijetna kot neprijetna čustva.

Spletni seminar je namenjen staršem visoko občutljivih otrok, ki bi radi bolje razumeli otrokova in svoja močna čustva ter se naučili ravnati z njimi. Veliko uporabnih informacij pa boste zase našli tudi v primeru, da nimate svojih otrok ali so že odrasli.

  • Imate visoko občutljivega otroka, ki se hitro razjezi in težko sam pomiri?
  • Vas njegova močna čustva spravijo v bes ali nemoč?
  • Se sprašujete, kako obvladati njegova intenzivna čustva in kaj storiti s svojimi, ki takrat privrejo na plan?
  • Vas zanima, kako lahko zmanjšate in omilite čustvene izbruhe?
  • Se želite naučiti bolje prepoznati in razumeti otrokova in svoja čustva?
  • Bi radi izboljšali zavedanje svojih čustev?

Močno čustveno odzivanje je ena od štirih sestavin visoke občutljivosti in pogosto precej prispeva, da visoko občutljivi otroci, pa tudi odrasli hitreje pridemo do točke, ko je vsega preveč in nas čustva preplavijo. Takrat lahko izbruhnemo na druge ali se zapremo vase.

Veliko globlje in intenzivneje pa ne doživljamo samo neprijetnih čustev (npr. jezo, strah, žalost), ampak tudi prijetna (npr. veselje, ljubezen, empatijo). Oboje nam je pogosto velik izziv, saj se večina med nami s svojimi močnimi čustvi v otroštvu ni naučila ravnati na zdrav način.

Otroci vse te močne občutke v sebi še težje razumejo ter zaradi svoje nezrelosti in pomanjkanja izkušenj težko sami regulirajo, zato potrebujejo ob sebi čustveno stabilne starše, ki jim predstavljajo varno oporo ob soočanju s čustvi.

Žal večina staršev visoko občutljivih otrok ravno zaradi slabih izkušenj iz svojega otroštva ni dovolj opremljena, da bi bila kos tej nalogi.

Ko namreč v naše življenje pridejo otroci s svojimi močnimi čustvi, ponavadi ta delujejo kot sprožilec, ki tudi vsa naša (pogosto potlačena) čustva potegne na dan. Zalotimo se, da ob taki reakciji sami sebe ne prepoznamo in ne razumemo, zakaj tako odreagiramo.

Vse bolj se počutimo nemočne, nesposobne in izčrpane ter se vrtimo v začaranem krogu otrokovih in svojih čustev. Kljub temu, da vemo, da bi morali odreagirati drugače, nam zaradi močnih vzorcev to pogosto ne uspe.

Dobra novica je, da se lahko naučimo bolje razumeti ter drugače ravnati s svojimi in otrokovimi čustvi. To zahteva kar nekaj truda in vaje, a nam prinaša veliko zadovoljstva in boljšo povezanost v družini.

Če želite izvedeti več o tem, kako ravnati z intenzivnimi čustvi pri svojem visoko občutljivem otroku ter bi radi bolje spoznali in obvladali tudi svoja čustva, toplo vabljeni na spletni seminar.

Prispevek za udeležbo
25 € – redna cena po 16.12.2020
20 € – prijave do 16.12.2020
15 €/osebo – poseben popust ob prijavi skupaj s prijateljem/-ico

December je čas za obdarovanje in povezovanje, zato podarite sebi in prijatelju/-ici darilo, ki bo vašim družinam prineslo več povezanosti in miru v prazničnih dneh ter tudi kasneje.

Prijava
Prijavite se s klikom na gumb PRIJAVA, kjer vpišete svoje podatke. Če se prijavljate skupaj s prijateljem/-ico, vpišite tudi njeno/njegovo ime in priimek, sicer ta okvirček pustite prazen.
Nato na vaš e-mail naslov prejmete podatke za plačilo. Prijava je potrjena s plačilom na TRR.

Povezavo za Zoom in vsa potrebna navodila za seminar prejmete kakšen dan pred seminarjem.

Seminar bo trajal približno uro in pol, na koncu pa bo tudi čas za vaša vprašanja.

Po seminarju prejmete tudi posnetek, ki si ga lahko ogledate naknadno, če se ne boste uspeli udeležiti v živo.

Več informacij: erika@regratovalucka.si


Spletni seminar vodim Erika Plevel, visoko občutljiva oseba in mamica treh hčerk z visoko občutljivostjo in močno voljo v različnih odtenkih ;-). Sem certificirana Familylabova sodelavka in avtorica spletne strani Regratovalucka.si, kjer pišem o svoji izkušnjah z visoko občutljivostjo pri sebi in svojih treh hčerkah.
Moje poslanstvo je pomagati staršem bolje razumeti in podpreti njihovega visoko občutljivega otroka ter pomagati visoko občutljivim odraslim bolj polno živeti z njihovo visoko občutljivostjo.
Več o meni