Skupine in spletni programi za visoko občutljive

Vodim dve vrsti skupin in spletni program:

1. Spletni program za starše visoko občutljivih otrok in za pedagoške delavce, ki delajo z visoko občutljivimi otroki

Spletni program je namenjen staršem visoko občutljivih otrok in pedagoškim delavcem, ki delate z visoko občutljivimi otroki, posebej če vam je Ljubljana predaleč, da bi se udeležili srečanj v živo, če imate majhne otroke ali se zvečer težko odpravite od doma, saj ga boste lahko spremljali v svojem tempu in udobju svojega doma.

Spletni program se začne 23. septembra 2020. Več si preberite tukaj.


2. Skupina za starše visoko občutljivih otrok in za pedagoške delavce, ki delajo z visoko občutljivimi otroki

Namen skupine je, da bi starši in pedagoški delavci čimbolj spoznali značilnosti visoko občutljivih otrok ter jih tako bolje razumeli. Hkrati pa jih ugledali v drugačni, bolj pozitivni luči ter jih znali podpreti in opolnomočiti, da odrastejo v najboljšo verzijo sebe, ob tem pa vsi v družini in v vrtcu ali šoli bolj mirno in zadovoljno živimo drug z drugim.

Ker imajo visoko občutljivi otroci pogosto vsaj enega visoko občutljivega starša, je pomembno, da te značilnosti prepoznamo tudi pri sebi in se naučimo dobro poskrbeti za svoje potrebe, saj je dobra skrb starša zase in varna navezanost otroka nanj pri teh otrocih še toliko pomembnejša.

Druženje z drugimi starši s podobnimi izzivi ter delitev izkušenj nam pomaga, da lažje sprejmemo visoko občutljivost pri sebi in svojem otroku.

Naslednja skupina bo začela s srečanji predvidoma spomladi 2021. Točni datumi še niso znani.
Več o vsebini skupine si preberite tukaj. Okvirne prijave lahko pošljete na e-mail erika@regratovalucka.si.


3. Skupina za visoko občutljive odrasle

Skupina je namenjena visoko občutljivim odraslim osebam, ki želijo bolje spoznati svojo občutljivost in jo sprejeti, prepoznati svoje potrebe in izzive ter najti lasten način za čimbolj uravnoteženo življenje.

Hkrati je pomembno, da prepoznamo in razvijemo vse dragocene darove, ki jih kot visoko občutljive osebe nosimo v sebi, pa jih do sedaj nismo začutili ravno zaradi nesprejemanja svoje občutljivosti in prepričanja, da je z nami nekaj narobe.

Ob druženju s sebi podobnimi bolje spoznamo sebe, se počutimo razumljene in sprejete ter najdemo nove ideje za soočanje z izzivi.

Naslednja skupina bo začela s srečanji 15. oktobra 2020.
Več o vsebini skupine si preberite tukaj.


Za več informacij mi pišite na e-mail erika@regratovalucka.si ali me pokličite na 031/567-380.


Prijazne besede o meni in mojem delu

“Skupina mi je bila zelo všeč, ker sem ugotovila, da sem tudi sama zelo občutljiva. Ko sem to sprejela, se je vse spremenilo. Priporočam vsem staršem, ki imajo občutljivega otroka, saj je meni skupina pomagala, da sem ozavestila in sprejela sebe in otroka takšna, kakršna sva. Hvala, Erika!”
Udeleženka skupine za starše visoko občutljivih otrok Živeti z visoko občutljivim otrokom 2017

“Na spletnih straneh, forumih in pri znancih sem iskala priporočila, nasvete in tehnike, kako otroku pomagati, da bo lažje premagoval vsakdanje skrbi in stres. Potem sem našla skupino za starše z visoko občutljivimi otroki. Ko sem prebrala opis, se mi je zdelo, kot bi brala vsakdanje težave in skrbi svojega sina. Na skupini smo se veliko pogovarjali, predelali smo vsakdanje stresne dogodke, Erika nas je poslušala in nam vsakič pripravila gradivo. Tehnike, ki so bile predstavljene na srečanjih, še vedno poskušam uporabljati v praksi in tudi sin se zato vedno bolje spoprijema z vsakdanjimi težavami.”
Udeleženka skupine za starše visoko občutljivih otrok Živeti z visoko občutljivim otrokom 2017

“Zelo sem hvaležna za našo skupino in trenutke, ki smo jih delili. Posebej mi je bilo všeč intimno in iskreno ozračje. Vsekakor priporočam. Vsakič sem odšla domov spet malo bliže sebi in bolj v stiku s tem občutljivim delom sebe, za katerega mi v tempu vsakodnevnega življenja (družina, služba, obveznosti) prepogosto zmanjka časa.”
Udeleženka skupine za visoko občutljive odrasle Živeti s svojo občutljivostjo 2018/19

“Skupina me je zelo obogatila. Najdragocenejši je bil občutek olajšanja, da dejansko obstajajo ljudje, ki me lahko razumejo, ker imajo sami podobne izkušnje. Ob soudeležencih, ki ste se spopadali s podobnimi situacijami v življenju in mi znali tenkočutno prisluhniti, ko sem govorila o svojih izzivih, sem se počutila sprejeto in opogumljeno. Hvala vam! Hvala, Erika, da si ustvarila prostor, kjer smo se srečali, se povezali in si pomagali – drug drugemu in sami sebi.”
Udeleženka skupine za visoko občutljive odrasle Živeti s svojo občutljivostjo 2018/19

“Skupino zelo priporočam vsem, ki jih tema vsaj malo zanima. Sama sem zelo veliko pridobila in sem res vesela, da sem jo lahko obiskovala. Všeč mi je bila pogostost, dolžina in potek srečanj, nagovarjale so me pripravljene teme, njihov razpored in pripravljeno gradivo. Cenila sem zaupljivo in sproščeno vzdušje v skupini ter spoštljiv odnos do otrok. Nagovarjale so me začetne meditacije in polno misli, vprašanj ter podeljenih izkušenj na srečanjih – dobila sem ogromno spodbud za osebno rast in tudi uvidov vase. Hvaležna sem za vse slišane izkušnje in primere soudeležencev ter za vse podeljene Erikine osebne izkušnje; zelo dragocen mi je tudi njen pogled na malo “daljši rok”, saj so njeni otroci že malo starejši od najinih. Všeč mi je bilo in sem zelo hvaležna tudi za mimogrede omenjene vire in literaturo. Zame je bila to res zelo prijetna, topla, kvalitetna in notranje bogata skupina. Hvala Eriki in vsem soudeležencem še enkrat.”
Tadeja, udeleženka skupine za starše Občutljivi in zahtevni otroci 2019

“Za skupino za starše visoko občutljivih otrok z močno voljo sva se z možem odločila, ker sva ob dveh otrocih, ki ves čas preizkušata meje in nama na tak ali drugačen način vsak dan nastavljata ogledalo, postavljena pred številne starševske izzive, ki bi jim bila težko kos, če bi zgolj ponavljala vzorce iz svojih primarnih družin. Na skupini sva najprej ugotovila, da visoko občutljiva nista zgolj otroka, ampak tudi midva, kar nama pomaga, da tudi otroka zdaj gledava drugače, najbolj dragocena pa je bila izmenjava izkušenj z ostalimi starši, saj šele skozi pogovor osvetiš nekatere vidike, ki ob samem branju različnih knjig ostanejo spregledani. Po naših srečanjih precej bolje razumem, kaj je občutljivost, kaj stoji za močno voljo in da je za družino – vsaj v tistih trenutkih, ko znamo in zmoremo videti svoje meje in meje otroka – to darilo, ki ves čas kliče k osebnosti rasti, nikakor pa ne breme. Sodelovanje v skupini naju je vsekakor obogatilo.”
Š. O. in P. K., udeleženca skupine za starše Občutljivi in zahtevni otroci 2019


Kdo sem in zakaj mi lahko zaupate?

Sem žena in mamica treh hčerk. Od leta 2016 sem certificirana vodja seminarjev pri Familylabu. V okviru Familylaba vodim seminarje, skupine in pogovorne večere za visoko občutljive odrasle in starše visoko občutljivih otrok ter svetujem na Familylabovi brezplačni svetovalni liniji.

Hčerke mi vsaka s svojo edinstveno naravo vsak dan širijo obzorja in bogatijo moje izkušnje. Zato zelo razumem mnoge izzive, s katerimi se soočamo starši, ki imamo visoko občutljive otroke in otroke z močno voljo. Družina in odnosi v njej so mi bili vedno na prvem mestu, zato v tej predanosti ogromno raziskujem, se izobražujem in eksperimentiram, kaj se obnese in kaj ne.

Z veseljem svoje izkušnje in znanje posredujem tudi drugim, saj si želim, da skupaj gradimo bolj naklonjen svet visoko občutljivim otrokom in odraslim ter bolj pogumno pokažemo dragocenost in moč svoje visoke občutljivosti.

Več o meni