Prijazne besede o meni in mojem delu

“Eriko sem spoznala preko Regratovih lučk. Moja hčerka gotovo spada med visoko občutljive otroke. Velikokrat se počutim sama in izgubljena v tem, da bi hčerki pomagala »narediti kožo bolj debelo« za ta svet, saj se mi zdi, da v našem okolju nekaj veljajo samo moč, pogum in neobčutljivost. Z Eriko sva se slišali po telefonu. Seveda se je lepo pogovarjati z nekom, ki je tako pozitiven, zgovoren in prijazen. Pomirilo pa me je predvsem to, da nas je iz prve roke razumela. Že ko sem poslušala o tem, da nas je takih odraslih in otrok pravzaprav veliko, vendar si nas večina o tem ne upa spregovoriti, je v moji glavi odpadla tista misel, ki se je nehote in na skrivaj prilepila v mojo zavest – namreč, da je z mojim otrokom mogoče nekaj narobe. In že od tu naprej je vse postalo nekako lažje. Erika mi je čisto praktično predlagala nekaj načinov, s katerimi pomagati hčerki pri nočnem zbujanju, strahu pred šolo v naravi, opogumljanju za nove navade… Meni je ta pogovor močno zmanjšal težo, ki jo je povzročala skrb kaj bo z našim občutljivčkom v tem svetu. In seveda mi je v glavi ostal tudi namig, da mora biti poleg hčerkine potolažena in opogumljena tudi mamina duša. Tako da jadramo v tej smeri naprej.
Hvala, Erika!”
Maja

Zelo sem vesela in počutim se veliko bolje, odkar sem naletela na skupino Regratova lučka, kjer sem dobila na nek način tolažbo, razumevanje, podporo ter motivacijo za naprej.
Znašla sem se v zelo težkih trenutkih, ko res nisem vedela več kako naprej. Takrat sem se odločila, da napišem objavo, v kateri sem nekako dala iz sebe tisto, kar mi je ležalo na duši. Erika mi je ponudila, da se slišiva po telefonu in naslednji dan sem jo poklicala. Končno me je nekdo poslušal, poskušal razumeti in mi povedal iskreno, kaj si misli o moji situaciji ter mi poskušal pomagati s svojimi razumljivimi nasveti. Eriki sem zelo hvaležna za ta pogovor, saj mi je dal veliko motivacije za naprej. Sedaj se trudim in delam veliko na sebi ter tako posledično prenašam pozitivno energijo tudi na moji dve sončici.
Res sem hvaležna za vso podporo in sedaj verjamem, da to zmorem.”
Jasmina Matko

“Skupina mi je bila zelo všeč, ker sem ugotovila, da sem tudi sama zelo občutljiva. Ko sem to sprejela, se je vse spremenilo. Priporočam vsem staršem, ki imajo občutljivega otroka, saj je meni skupina pomagala, da sem ozavestila in sprejela sebe in otroka takšna, kakršna sva. Hvala, Erika!”
Udeleženka skupine za starše visoko občutljivih otrok Živeti z visoko občutljivim otrokom 2017

“Na spletnih straneh, forumih in pri znancih sem iskala priporočila, nasvete in tehnike, kako otroku pomagati, da bo lažje premagoval vsakdanje skrbi in stres. Potem sem našla skupino za starše z visoko občutljivimi otroki. Ko sem prebrala opis, se mi je zdelo, kot bi brala vsakdanje težave in skrbi svojega sina. Na skupini smo se veliko pogovarjali, predelali smo vsakdanje stresne dogodke, Erika nas je poslušala in nam vsakič pripravila gradivo. Tehnike, ki so bile predstavljene na srečanjih, še vedno poskušam uporabljati v praksi in tudi sin se zato vedno bolje spoprijema z vsakdanjimi težavami.”
Udeleženka skupine za starše visoko občutljivih otrok Živeti z visoko občutljivim otrokom 2017

“Zelo sem hvaležna za našo skupino in trenutke, ki smo jih delili. Posebej mi je bilo všeč intimno in iskreno ozračje. Vsekakor priporočam. Vsakič sem odšla domov spet malo bliže sebi in bolj v stiku s tem občutljivim delom sebe, za katerega mi v tempu vsakodnevnega življenja (družina, služba, obveznosti) prepogosto zmanjka časa.”
Udeleženka skupine za visoko občutljive odrasle Živeti s svojo občutljivostjo 2018/19

“Skupina me je zelo obogatila. Najdragocenejši je bil občutek olajšanja, da dejansko obstajajo ljudje, ki me lahko razumejo, ker imajo sami podobne izkušnje. Ob soudeležencih, ki ste se spopadali s podobnimi situacijami v življenju in mi znali tenkočutno prisluhniti, ko sem govorila o svojih izzivih, sem se počutila sprejeto in opogumljeno. Hvala vam! Hvala, Erika, da si ustvarila prostor, kjer smo se srečali, se povezali in si pomagali – drug drugemu in sami sebi.”
Udeleženka skupine za visoko občutljive odrasle Živeti s svojo občutljivostjo 2018/19

“Skupino zelo priporočam vsem, ki jih tema vsaj malo zanima. Sama sem zelo veliko pridobila in sem res vesela, da sem jo lahko obiskovala. Všeč mi je bila pogostost, dolžina in potek srečanj, nagovarjale so me pripravljene teme, njihov razpored in pripravljeno gradivo. Cenila sem zaupljivo in sproščeno vzdušje v skupini ter spoštljiv odnos do otrok. Nagovarjale so me začetne meditacije in polno misli, vprašanj ter podeljenih izkušenj na srečanjih – dobila sem ogromno spodbud za osebno rast in tudi uvidov vase. Hvaležna sem za vse slišane izkušnje in primere soudeležencev ter za vse podeljene Erikine osebne izkušnje; zelo dragocen mi je tudi njen pogled na malo “daljši rok”, saj so njeni otroci že malo starejši od najinih. Všeč mi je bilo in sem zelo hvaležna tudi za mimogrede omenjene vire in literaturo. Zame je bila to res zelo prijetna, topla, kvalitetna in notranje bogata skupina. Hvala Eriki in vsem soudeležencem še enkrat.”
Tadeja, udeleženka skupine za starše Občutljivi in zahtevni otroci 2019

“Za skupino za starše visoko občutljivih otrok z močno voljo sva se z možem odločila, ker sva ob dveh otrocih, ki ves čas preizkušata meje in nama na tak ali drugačen način vsak dan nastavljata ogledalo, postavljena pred številne starševske izzive, ki bi jim bila težko kos, če bi zgolj ponavljala vzorce iz svojih primarnih družin. Na skupini sva najprej ugotovila, da visoko občutljiva nista zgolj otroka, ampak tudi midva, kar nama pomaga, da tudi otroka zdaj gledava drugače, najbolj dragocena pa je bila izmenjava izkušenj z ostalimi starši, saj šele skozi pogovor osvetiš nekatere vidike, ki ob samem branju različnih knjig ostanejo spregledani. Po naših srečanjih precej bolje razumem, kaj je občutljivost, kaj stoji za močno voljo in da je za družino – vsaj v tistih trenutkih, ko znamo in zmoremo videti svoje meje in meje otroka – to darilo, ki ves čas kliče k osebnosti rasti, nikakor pa ne breme. Sodelovanje v skupini naju je vsekakor obogatilo.”
Š. O. in P. K., udeleženca skupine za starše Občutljivi in zahtevni otroci 2019