Spletni program

Lahkotna povezanost
z visoko občutljivim
otrokom

8-tedenski program, ki vam bo pomagal pri lahkotnem prehodu od preplavljenosti s čustvi do notranje umirjenosti

Mame visoko občutljivih otrok imamo čudovito poslanstvo, a tudi naporno in zahtevno nalogo.
Pri tem je pomembno, da si zagotovimo vso podporo, ki jo lahko dobimo.

Pridružite se spletnemu programu, ki ga boste lahko spremljali v svojem tempu in udobju svojega doma.

Si predstavljate vaše družinsko življenje, če ...

lucka

bi bolje razumeli visoko občutljivost in močno voljo pri vašem otroku ter ju sprejemali kot normalni in dragoceni osebnostni lastnosti;

lucka

bi vedeli, kako se z vašim otrokom še bolje povezati in kako ga podpreti v različnih situacijah;

lucka

bi bolj zaupali vase in se bolje počutili v svoji koži kot visoko občutljiva mama visoko občutljivega otroka;

lucka

bi imeli prostor, kjer se lahko izrazite in dobite odgovore na vaša vprašanja;

lucka

bi v sebi čutili pomirjenost in imeli nabor idej, kako najbolje poskrbeti zase;

lucka

bi ob močnih čustvih vedeli, kako pomagati sebi in otroku ter kako odreagirati, ko je vsega preveč;

lucka

bi imeli ob sebi razumevajočo in toplo podporo drugih visoko občutljivih mam z visoko občutljivimi otroki, ki imajo podobne izzive;

lucka

bi prejeli ravno prav teoretičnega znanja, veliko praktičnih izkušenj in strokovne odgovore na konkretna vprašanja iz vašega družinskega življenja.

»Všeč mi je bilo, da je bilo malo teorije in veliko praktičnih primerov (v sklopu vprašanj in odgovorov). Res sem dobila še enkrat potrditev, da moram zdej pa res začeti več delati na sebi, da je to en velik faktor pri vzgoji in reševanju izzivov (ker bolj ko se počutimo dobro v svoji koži, lažje je vse – pa naj gre za podpiranje otroka pri močnih čustvih ali pri postavljanju mej zaradi močne volje). Opazila sem, da moramo res postavljati več ‘ljubečih’ mej, ker je dejansko manj prepirov. Zase pa sem naredila okviren načrt, da se spravim v boljšo formo

Vesna, udeleženka spletnega programa za starše visoko občutljivih otrok

Komu je program namenjen?

Program je namenjen visoko občutljivim mamam visoko občutljivih otrok. Visoko občutljive mame namreč potrebujemo še posebej veliko podpore pri vseh izzivih s svojo in otrokovo visoko občutljivostjo. 

Hkrati pa se moramo naučiti postaviti si nove standarde glede skrbi zase, saj le na tak način lahko zares opolnomočimo svojega visoko občutljivega otroka, da njegove dragocene lastnosti in talenti v polnosti zažarijo in zacvetijo.

“Cenila sem zaupljivo in sproščeno vzdušje v skupini ter spoštljiv odnos do otrok. Nagovarjale so me začetne meditacije in polno misli, vprašanj ter podeljenih izkušenj na srečanjih – dobila sem ogromno spodbud za osebno rast in tudi uvidov vase. Hvaležna sem za vse slišane izkušnje in primere soudeležencev ter za vse podeljene Erikine osebne izkušnje; zelo dragocen mi je tudi njen pogled na malo “daljši rok”, saj so njeni otroci že malo starejši od najinih. Zame je bila to res zelo prijetna, topla, kvalitetna in notranje bogata skupina. Hvala Eriki in vsem soudeležencem še enkrat.”
Tadeja, udeleženka skupine za starše visoko občutljivih otrok

Kako veste, ali je vaš otrok visoko občutljiv?

Če ste vsaj v nekaj točkah zgoraj prepoznali svojega otroka (in sebe),
potem verjetno spada med 20% otrok, ki so se rodili z zelo občutljivim živčnim sistemom.

“Po naših srečanjih precej bolje razumem, kaj je občutljivost, kaj stoji za močno voljo in da je za družino – vsaj v tistih trenutkih, ko znamo in zmoremo videti svoje meje in meje otroka – to darilo, ki ves čas kliče k osebnosti rasti, nikakor pa ne breme.”
Š. O. in P. K., udeleženca skupine za starše visoko občutljivih otrok

Kdo so visoko občutljivi otroci?

Visoko občutljivi otroci zaradi izredno občutljivega živčnega sistema zaznavajo in vsrkavajo več dražljajev in vtisov iz okolja ter jih tudi procesirajo bolj podrobno ter v več odtenkih. Zato imajo opraviti z zahtevnejšo nalogo kot preostala večina otrok. 

Visoko občutljivi otroci so nagnjeni k razdraženosti in izčrpanosti – preprosto zato, ker je zaradi značilnosti njihovega živčnega sistema potrebno dosti manj dražljajev, da se počutijo tako.

Hkrati pa se njihova občutljivost pogosto skriva za močno voljo in neuklonljivostjo, ki delujeta kot nek ščit in obramba za nežno energijo teh otrok. Zato je včasih težko prepoznati, kaj se skriva za obnašanjem otroka ter ustrezno odreagirati. Ti otroci so pogosto nerazumljeni in označeni kot preveč občutljivi, plašni, razvajeni, lahko pa tudi neubogljivi, nevzgojeni, agresivni, …

A ni treba, da je tako. V sebi namreč nosijo mnoge dragocene darove, ki lahko zasijejo le, če se čutijo dovolj varne, razumljene in podprte na pravi način.

“Skupina mi je bila zelo všeč, ker sem ugotovila, da sem tudi sama zelo občutljiva. Ko sem to sprejela, se je vse spremenilo. Priporočam vsem staršem, ki imajo občutljivega otroka, saj je meni skupina pomagala, da sem ozavestila in sprejela sebe in otroka takšna, kakršna sva. Hvala, Erika!”
Udeleženka skupine za starše visoko občutljivih otrok

Obseg programa

Potek programa

Spletni seminarji in srečanja za vprašanja in odgovore bodo potekali enkrat tedensko preko Zooma in v zaprti Facebook skupini, kjer se bomo družili. V FB skupini bodo na voljo tudi posnetki seminarjev in srečanj, da si jih boste lahko ogledali večkrat in v svojem tempu, če ne boste utegnili biti v živo z mano. Vsakemu tematskemu seminarju bo sledilo srečanje, kjer bom odgovarjala na vaša vprašanja, torej bo dovolj časa in prostora za vaše izzive in konkretne situacije, s katerimi se srečujete.

»Hvaležna sem za to, da sem predvsem ozavestila, da moram delat na sebi, se mi zdi, da potem gre vse lažje. Pa to, da res sprejmem otroka takšnega kot je in stojim za njim ne glede na vse. Čeprav tukaj imam še kar težave, se mi zdi, da res štrli “ven” in da dejansko ljudje ne razumejo, da z njim ne gre, da mu rečeš in bo nekaj naredil. Potrebno je res več časa in potrpljenja.«

Udeleženka spletnega programa za starše visoko občutljivih otrok

Urnik in vsebina spletnih seminarjev:

Vsi spletni seminarji bodo potekali v dopoldanskem času ob 11h, srečanja z vprašanji in odgovori pa zvečer ob 19.30, da boste imeli več možnosti, da se vključite tudi v živo.

»Moje najpomembnejše spoznanje je bilo, da sem tudi sama visoko občutljiva oseba. Sedaj veliko lažje razumem, da so nekatere stvari za otroka zelo pomembne, ker jih drugače doživlja. V kritičnih trenutkih pomislim na stvari, za katere bi se borila sama in so drugim povsem brez veze.«

Udeleženka spletnega programa za starše visoko občutljivih otrok

Kaj potrebujete za sodelovanje?

»Program je zame ena taka prava mešanica pravega momentuma in prave osebe (ker mi daješ občutek varnosti). Po pravici povedano nisem pričakovala, da bo lahko takšna varianta na distanco v meni kaj konkretnega premaknila, pa si mi dokazala drugače. Hvala!«

Udeleženka spletnega programa za starše visoko občutljivih otrok

Cena spletnega programa

Cena spletnega programa je 267 €.
Za prijave do 30. septembra do polnoči je cena le 220 €.

Plačate lahko na dva načina:
* enkratno plačilo 267 € (220 €)
* plačilo na obroke 2×150 € (2×130€)

BONUS za prijave do 20. septembra 2021:
polurni individualni pogovor z mano preko Zooma

Na spletni program se prijavite z obrazcem, ki se odpre ob kliku na spodnji gumb.
Po prijavi boste na e-mail naslov prejeli potrditveno sporočilo z nadaljnjimi navodili in podatki za plačilo.

»Meni je zelo dalo misliti to, koliko smo starši odgovorni za odnos med sorojenci (oziroma v našem primeru s sestrično). Res prav razmišljam ves dan, kako res otroku nehote še otežimo že tako zahtevno situacijo. In kako hitro se jo da izboljšati, če le pravilno pristopimo. Zelo sem hvaležna zate, Erika, in za vse v tej skupnosti. Skupaj zmoremo!«

Udeleženka spletnega programa za starše visoko občutljivih otrok

Najpogostejša vprašanja in odgovori

Program vsebuje 4 spletne seminarje na različne teme in 4 srečanja z vprašanji in odgovori. Spletni seminarji bodo potekali enkrat tedensko preko Zooma in v zaprti Facebook skupini, kjer se bomo tudi družili. Vsakemu tematskemu seminarju bo sledilo srečanje, kjer bom odgovarjala na vaša vprašanja. Prejeli boste tudi delovni zvezek s kratkimi povzetki in vprašanji za poglobljeno delo. V Facebook skupini vam bo na voljo moja podpora in svetovanje ter druženje in izmenjava izkušenj z ostalimi mamami.

Program se začne 12. oktobra s prvim spletnim seminarjem, vendar bom vse prijavljene že nekaj dni prej povabila v zaprto FB skupino, da se malo spoznamo. Traja 8 tednov, z enotedenskim odmorom v času jesenskih počitnic za šolarje, ko ne bo spletnih seminarjev in srečanj na Zoomu. 

Ena od prednosti spletnega programa je, da lahko sodelovanje v njem precej prilagodite svojim potrebam in zmožnostim. Potrebovali boste približno eno uro na teden za ogled spletnega seminarja ali srečanja ter največ pol ure za kakšen zapis oziroma odgovore na vaje za poglabljanje. Po svojih željah in zmožnostih pa še nekaj časa za povezovanje in sodelovanje v FB skupini.

Program je namenjen predvsem visoko občutljivim mamam z visoko občutljivim otrokom, saj potrebujemo še posebej veliko podpore pri vseh izzivih s svojo in otrokovo visoko občutljivostjo. Kljub temu pa boste v programu dobili veliko zase in za svojega otroka, tudi če niste sami visoko občutljivi, saj je biti mama visoko občutljivemu otroku že samo po sebi bolj zahtevna naloga, mnogi moji nasveti pa so univerzalni, torej uporabni tudi za mame, ki niso visoko občutljive.

Visoko občutljive mame potrebujemo malo drugačno in boljšo skrb zase, zato boste v tem programu gotovo našli mnogo uporabnega za vas. Kar se tiče otroka, pa je vsebina programa uporabna in koristna za vse otroke, še toliko bolj pomembna pa za visoko občutljive.

Verjamem, da nikoli ni prepozno, da z otrokom zgradimo (še) boljši odnos, zato menim, da bo spletni program koristen tudi, če je vaš otrok že odrasel. V marsičem ga boste bolje razumeli, poleg tega boste prejeli veliko dragocenih informacij tudi zase, če ste visoko občutljivi.

Če menite, da si težko vzamete toliko časa na teden, kot je predvideno v spletnem programu, se mi zdi, da je udeležba za vas še toliko bolj pomembna, saj boste dobili ideje in orodja, kako si vzeti čas zase in kako si urediti življenje tudi za stvari, ki so pomembne za vas in vašo družino.

Menim, da je že redna cena programa zelo ugodna, glede na to, kaj vse prejmete v programu, saj lahko vsebina pomembno vpliva na kvaliteto vašega družinskega življenja, vašega odnosa z visoko občutljivim otrokom ter vašega počutja v lastni (visoko občutljivi) koži. Do 30. septembra je cena še dodatno znižana, kar omogoča še večjo dostopnost programa vsem, ki ga potrebujete.

Lahko sodelujete na spletnih seminarjih in srečanjih preko Zooma, vendar bo vaša izkušnja precej okrnjena, saj so v FB skupini naloženi vsi posnetki, prav tako pa tam poteka povezovanje in izmenjava izkušenj z drugimi starši.

Če nimate FB profila, vam svetujem, da ga za ta namen ustvarite in uporabljate na način, da vas podpira in vam prinaša novo znanje in podporo.

O meni

Sem Erika, visoko občutljiva ženska, žena in mama trem hčerkam. Pomagam staršem visoko občutljivih otrok, da svoje otroke bolje razumejo in lažje sprejmejo ter jih podprejo na njihovi edinstveni poti, ob tem pa tudi dobro poskrbijo zase.

Visoko občutljivim odraslim pomagam, da bolje spoznajo sebe in se naučijo bolj polno živeti s svojo visoko občutljivostjo.

Izhajam iz lastnih izkušenj ter pridobljenega znanja na različnih področjih, saj se kot neumorna raziskovalka življenja, vzgoje in odnosov nenehno izobražujem in učim novih stvari.

Z veseljem in predanostjo vas spremljam na poti od preplavljenosti z dražljaji in čustvi do notranje moči in svobode!

Več o meni lahko preberete TUKAJ

Erika Plevel 2021 © Vse pravice pridržane | Pogoji poslovanja | Varstvo zasebnosti