Živjo, sem Erika Plevel!

Sem žena in mamica treh hčerk. Po izobrazbi sem diplomirana inženirka laboratorijske biomedicine (na Fakulteti za farmacijo) in univerzitetna diplomirana organizatorka (smer: Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov).

Sem neumorna raziskovalka življenja, vzgoje, odnosov. Obožujem knjige, globoka razmišljanja in še globlje pogovore. Rada imam tišino, sprehode v naravi, jogo in meditacijo.

Po 15 letih dela v farmacevskem podjetju na področju regulative zdravil in medicinskih pripomočkov sem leta 2016 pustila službo in se posvetila družini in spoznavanju svojih strasti.

V tem obdobju sem se srečala tudi z visoko občutljivostjo najprej pri najstarejši hčerki in nato pri sebi. Vse bolj pa ugotavljam, da imata tudi mlajši dve kar nekaj značilnosti visoko občutljivih, vendar se pri vsaki hčerki kažejo v malo drugačnih odtenkih. Poleg tega so vse tri tudi precej avtonomne, kar mi nudi ogromno priložnosti za učenje in raziskovanje, kako v družini živeti z visoko občutljivostjo in močno voljo v večje zadovoljstvo vseh.

Ob spoznanju, da sem visoko občutljiva, sem se zagledala v povsem novi luči in mnoge lastnosti, ki so bile do tedaj v mojih očeh slabosti in pomanjkljivosti, so dobile nov okvir. Bolje sem se razumela in se udobneje počutila v svoji koži. V zadnjih letih sem tako veliko raziskovala, kako bolj polno živeti kot visoko občutljiva oseba, kako čimbolje poskrbeti zase ter najti ravnovesje med različnimi področji v življenju.

Od nekdaj sem se ukvarjala s svojo osebnostno rastjo, odnosi in vzgoja pa so me zanimali že precej preden sem imela svoje otroke, kljub temu, da moja poklicna pot ni šla v to smer. O tem sem vedno veliko brala, se izobraževala in že od začetka materinstva so me zelo navdihovale knjige Jesperja Juula in delo Familylaba.

Jeseni 2016 sem opravila temeljno usposabljanje za vodjo seminarjev pri Familylabu in se pridružila Familylabovi ekipi. V zadnjih letih vodim seminarje, skupine in pogovorne večere za visoko občutljive odrasle in starše visoko občutljivih otrok.

Sodelovala sem tudi pri pripravi različnih dogodkov v okviru Familylaba, eno leto pa sem bila urednica Familylabovega novičnika.

Pri tem sem poglobila in ponotranjila vrednote, o katerih piše Jesper Juul v svojih knjigah in so mi bile vedno blizu pri vzgoji hčerk. Pridobila pa sem tudi dragocene izkušnje pri organiziranju in vodenju različnih dogodkov.

V letu 2019 sem se udeležila 18-dnevnega mednarodnega izobraževanja Od poslušnosti do odgovornosti, namenjenega pedagoškim delavcem, kjer smo se tako teoretično, še bolj pa izkustveno posvetili področju razvoja odnosne kompetentnosti, vzpostavljanja, grajenja in ohranjanja odnosa z otroki, mladostniki in starši. Zelo veliko pa sem se pri tem naučila tudi o skrbi zase in postavljanju meja.

Odkritje visoke občutljivosti mi je prineslo veliko novih spoznanj o sebi in o hčerkah, vendar sem ob raziskovanju teme ugotovila, da je o tem v slovenščini zelo malo znanega in napisanega.

Zato sem septembra 2018 objavila spletno stran Regratovalucka.si, kjer med drugim pišem blog o svojih izkušnjah z visoko občutljivostjo pri sebi in svojih treh hčerkah, ki so moja največja motivacija za raziskovanje te teme.

Vodim tudi Facebook skupino Regratova lučka – skupina za visoko občutljive otroke in odrasle, kjer se družimo in si izmenjujemo izkušnje visoko občutljivi odrasli in starši visoko občutljivih otrok, kar je pogosto združeno v isti osebi.

Ker se je ob objavah na spletni strani in v Facebook skupini vse več staršev obračalo name po nasvet, sem se odločila, da ponudim tudi možnost individualnega svetovanja preko telefona ali video klica.

Oktobra 2019 sem stopila na samostojno podjetniško pot in začela ustvarjati pod imenom Regratova lučka, saj kot svoje poslanstvo in strast čutim izobraževanje in svetovanje staršem visoko občutljivih otrok ter pedagoškim delavcem, ki delajo z visoko občutljivimi otroki, da bodo prepoznali te otroke ter jih znali podpreti.

Prav tako pa želim pomagati visoko občutljivim odraslim, da sprejmejo svojo visoko občutljivo naravo ter se naučijo čimbolj polno z njo živeti.

Želim si, da bi vam ta spletna stran prinesla novo znanje in navdih pri spoznavanju visoke občutljivosti in odkrivanju dragocenosti, ki jih prinaša!

Prijazne besede o meni in mojem delu
Reference