Pri Familylabu vodim naslednje dogodke:

ŽIVETI Z VISOKO OBČUTLJIVIM OTROKOM – zaprta skupina za starše (6 srečanj)

začetek: 14. oktobra 2019 ob 19:00

Vsak peti otrok ima nadpovprečno občutljiv živčni sistem. Takšni otroci zaznavajo in vsrkavajo več dražljajev in vtisov iz okolja in jih tudi procesirajo na bolj nadroben in niansiran način. Zato imajo opraviti z zahtevnejšo nalogo kot preostala večina otrok. 

Visoko občutljivi otroci so nagnjeni k razdraženosti in izčrpanosti – preprosto zato, ker je zaradi značilnosti njihovega živčnega sistema potrebno dosti manj dražljajev, da se počutijo tako.

Je torej vaš otrok zelo občutljiv na zvok, svetlobo, dotik, večkrat pretirano odreagira ali se težko prilagodi na majhne spremembe ali nepredvidene dogodke, se hitro razjezi in težko sam pomiri, ga je pogosto strah, po drugi strani pa je zelo bister, ustvarjalen, empatičen? Težko naveže stik z drugimi otroci in se najraje igra sam? Noče hoditi v šolo, vrtec ali na dogodke, kjer je večje število ljudi?

Se kot starši počutite nemočni, nesposobni in izčrpani, kot da nikoli ne naredite dovolj? Si želite vzpostaviti boljši stik z otrokom in ga bolje razumeti?

Namen srečanj je, da kot starši čimbolj spoznamo različne značilnosti visoko občutljivih otrok in jih tako bolje razumemo, hkrati pa jih tudi ugledamo v drugačni, bolj pozitivni luči ter jim znamo pomagati, da postanejo najboljša verzija sebe.

Ker imajo visoko občutljivi otroci pogosto vsaj enega visoko občutljivega starša, je pomembno, da te značilnosti prepoznamo tudi pri sebi in se naučimo dobro poskrbeti za svoje potrebe.

Na srečanjih bomo preko različnih vaj, osebne refleksije in izmenjave izkušenj z ostalimi udeleženci podrobneje raziskali:

  • značilnosti visoko občutljivih otrok,
  • kako jih razumeti in živeti z njimi,
  • kako jim pomagati v njihovi preobčutljivosti in kako prepoznati njihovo dragocenost,
  • kako preokviriti razumevanje visoke občutljivosti pri sebi in pri otroku,
  • kako poskrbeti za svoje potrebe kot starš, posebej če ste tudi sami visoko občutljivi,
  • kako postaviti mejo, ko veš, da tvegaš otrokov izbruh,
  • kako zmanjšati in omiliti izbruhe.

Srečanja bodo sestavljena iz predstavitev posameznih tematik, osebne refleksije in pogovora.

Termini srečanj: 14. 10., 4. 11., 18. 11., 2. 12., 16. 12. 19 in 6. 1. 20 od 19h do 21h (vse ponedeljki).

Več informacij in prijave.