8-tedenski spletni program

Lahkotna povezanost
z visoko občutljivim
otrokom

za lahkoten prehod od preplavljenosti z dražljaji in čustvi do notranje moči in umirjenosti pri vas in vašem otroku

Mame visoko občutljivih otrok imamo čudovito poslanstvo, a tudi naporno in zahtevno nalogo.
Pri tem si zagotovimo vso podporo, ki jo lahko dobimo.

Pridružite se spletnemu programu, ki ga boste lahko spremljali v svojem tempu in udobju svojega doma.

Komu je program namenjen?

Program je namenjen visoko občutljivim mamam visoko občutljivih otrok. Visoko občutljive mame namreč potrebujemo še posebej veliko podpore pri vseh izzivih s svojo in otrokovo visoko občutljivostjo. 

Hkrati pa se moramo naučiti postaviti si nove standarde glede skrbi zase, saj le na tak način lahko zares opolnomočimo svojega visoko občutljivega otroka, da njegove dragocene lastnosti in talenti v polnosti zažarijo in zacvetijo.

Program vam bo pomagal ...

lucka

Bolje razumeti visoko občutljivost in močno voljo pri vašem otroku.

lucka

Najti nove načine, kako se povezati in podpreti vašega visoko občutljivega otroka.

lucka

Bolje razumeti sebe in poskrbeti zase kot visoko občutljivo mamo.

lucka

Sprejeti visoko občutljivost kot normalno in dragoceno osebnostno lastnost.

lucka

Bolj zaupati vase in se bolje počutiti v svoji koži visoko občutljive mame visoko občutljivega otroka.

lucka

Najti podporo in se povezati z drugimi visoko občutljivimi mamami visoko občutljivih otrok, ki imajo podobne izzive.

Kako veste, ali je vaš otrok visoko občutljiv?

Če ste vsaj v nekaj točkah zgoraj prepoznali svojega otroka (in sebe),
potem verjetno spada med 20% otrok, ki so se rodili z zelo občutljivim živčnim sistemom.

Kdo so visoko občutljivi otroci?

Visoko občutljivi otroci zaradi izredno občutljivega živčnega sistema zaznavajo in vsrkavajo več dražljajev in vtisov iz okolja ter jih tudi procesirajo bolj podrobno ter v več odtenkih. Zato imajo opraviti z zahtevnejšo nalogo kot preostala večina otrok. 

Visoko občutljivi otroci so nagnjeni k razdraženosti in izčrpanosti – preprosto zato, ker je zaradi značilnosti njihovega živčnega sistema potrebno dosti manj dražljajev, da se počutijo tako.

Hkrati pa se njihova občutljivost pogosto skriva za močno voljo in neuklonljivostjo, ki delujeta kot nek ščit in obramba za nežno energijo teh otrok. Zato je včasih težko prepoznati, kaj se skriva za obnašanjem otroka ter ustrezno odreagirati. Ti otroci so pogosto nerazumljeni in označeni kot preveč občutljivi, plašni, razvajeni, lahko pa tudi neubogljivi, nevzgojeni, agresivni, …

Obseg programa

Potek programa

Spletni seminarji bodo potekali enkrat tedensko
preko Zooma in v zaprti Facebook skupini, kjer se bomo družili, pogledali pa si boste lahko tudi posnetke seminarjev v svojem tempu, če ne boste utegnili biti v živo z mano.

Vsakemu tematskemu seminarju bo sledilo srečanje, kjer bom odgovarjala na vaša vprašanja, torej bo dovolj časa in prostora za vaša izzive in konkretne situacije, s katerimi se srečujete.

Urnik in vsebina spletnih seminarjev:

Kaj potrebujete za sodelovanje?

Cena spletnega programa

Cena spletnega programa je 267 €

Plačate lahko na dva načina:

* enkratno plačilo 267 € 
* plačilo na obroke 2×150 € 

Rok za prijave: 30. april 2021 do polnoči

BONUS za prijave do 18. aprila 2021 do polnoči:

Polurni individualni pogovor z mano preko Zooma.
 

Po prijavi boste na e-mail naslov prejeli potrditveno sporočilo z nadaljnjimi navodili in podatki za plačilo.

Nekaj izjav udeležencev skupin za starše visoko občutljivih otrok:

“Cenila sem zaupljivo in sproščeno vzdušje v skupini ter spoštljiv odnos do otrok.
Nagovarjale so me začetne meditacije in polno misli, vprašanj ter podeljenih izkušenj na srečanjih – dobila sem ogromno spodbud za osebno rast in tudi uvidov vase. Hvaležna sem za vse slišane izkušnje in primere soudeležencev ter za vse podeljene Erikine osebne izkušnje; zelo dragocen mi je tudi njen pogled na malo “daljši rok”, saj so njeni otroci že malo starejši od najinih.

Zame je bila to res zelo prijetna, topla, kvalitetna in notranje bogata skupina. Hvala Eriki in vsem soudeležencem še enkrat.”

Tadeja
udeleženka skupine za starše visoko občutljivih otrok
“Na skupini sva najprej ugotovila, da visoko občutljiva nista zgolj otroka, ampak tudi midva, kar nama pomaga, da tudi otroka zdaj gledava drugače, najbolj dragocena pa je bila izmenjava izkušenj z ostalimi starši, saj šele skozi pogovor osvetiš nekatere vidike, ki ob samem branju različnih knjig ostanejo spregledani.

Po naših srečanjih precej bolje razumem, kaj je občutljivost, kaj stoji za močno voljo in da je za družino – vsaj v tistih trenutkih, ko znamo in zmoremo videti svoje meje in meje otroka – to darilo, ki ves čas kliče k osebnosti rasti, nikakor pa ne breme.”

Š. O. in P. K.
udeleženca skupine za starše visoko občutljivih otrok
»Zelo prav mi je prišlo, ko si omenjala odločnost. Ker sem vedno in povsod zelo odločna, sploh ne bi razmišljala v to smer, me je pa kar fajn zadelo, da mi kot staršu v nekaterih primerih manjka prav to.
Program je bil zame ena taka prava mešanica pravega momentuma in prave osebe (ker mi daješ občutek varnosti).

Po pravici povedano nisem pričakovala, da bo lahko takšna varianta na distanco v meni kaj konkretnega premaknila, pa si mi dokazala drugače. Hvala!«
K.P.
udeleženka spletnega programa za starše visoko občutljivih otrok

O meni

Sem visoko občutljiva ženska, žena in mama trem hčerkam. Kot neumorna raziskovalka življenja, vzgoje in odnosov se rada učim novih stvari, obožujem knjige, globoka razmišljanja in še globlje pogovore. Rada imam tišino, sprehode v naravi, jogo in meditacijo.

Tudi vse tri moje hčerke so visoko občutljive, a vsaka na svoj način, kar mi predstavlja veliko motivacijo za učenje o sebi in njih. Na spletnem dogodku vam bom podala konkretne ideje, ki so meni pomagale v zadnjih 13 letih vzgoje mojih treh hčerk. 

Kljub temu, da sem za visoko občutljivost izvedela »šele« pred petimi leti, sem v marsičem hčerke čisto intuitivno zelo dobro podpirala in vzgajala že od rojstva. Veliko sem se izobraževala, opazovala, kaj deluje v praksi in se z njimi veliko pogovarjala.

Ko sem pred petimi leti prvič slišala za visoko občutljivost, sem namreč sebe in svoje hčerke zagledala v povsem novi luči. Spoznanja sem želela deliti tudi z drugimi, zato sem ustvarila skupnost za visoko občutljive otroke in odrasle Regratova lučka v obliki spletne strani, Facebook strani in Facebook skupine. 

Delo s čudovito skupnostjo visoko občutljivih odraslih in staršev visoko občutljivih otrok, ki sem jo gradila in vodila v zadnjih letih, je moje izkušnje s hčerkami le še obogatilo in potrdilo.

Zdaj, ko so hčerke že malo večje, vidim, da se vse bolj kažejo sadovi moje vzgoje in tudi lastne osebnostne rasti, s katero sem se v preteklih letih tudi veliko ukvarjala. Bolj ko odraščajo, bolj prihaja do izraza njihovo zaupanje vase in samostojnost, predvsem pa mi je všeč njihova odločenost, da sledijo svoji poti.

Seveda mi v vseh teh letih pogosto ni bilo lahko in želela bi si, da bi vse te stvari, ki jih vem zdaj, vedela že mnogo prej, ker bi me veliko manj skrbelo, kaj vse delam narobe. Še vedno delam napake, a moje tri učiteljice poskrbijo, da se pri tem vsakič tudi kaj novega naučim. 

Z veseljem bom svoje izkušnje in znanje posredovala tudi vam, saj je moje srčno poslanstvo, da skupaj z vami pomagam zgraditi bolj naklonjen svet visoko občutljivim otrokom in odraslim, da lahko bolj pogumno pokažemo dragocenost in moč svoje visoke občutljivosti. 

Erika Plevel 2021 © Vse pravice pridržane | Pogoji poslovanja | Varstvo zasebnosti